Πολιτική Ενημέρωση

Ιστορικό αρχείο. ΦΕΚ και ντοκουμέντα φανερώνουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων

Ρότσιλντ ΕΤΕ και 1821

Το μεγάλο παιχνίδι. Το νεοσύστατο κράτος στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ Ελληνικό κράτος

21η Απριλίου και Αριστερά

Έργα και Ημέρες. Δεδομένα που ανατρέπουν την ψευδή εικόνα που μας πέρασαν οι “δημοκράτες A.E.”

Ορθοδοξία κατά Ελληνισμού

Ο ρόλος της εκκλησίας. Μας έπεισαν ότι το ξένο είναι δικό μας και καλό και το δικό μας ότι είναι ξένο και κακό

Η (μόνη) Λύσις

on .

.Μετά την "πολλοστή φορά φούσκα" του κοινοβουλευτισμού υπάρχει μεγάλη μερίδα λαού που ακόμα δεν έχει καταλάβει την οικονομική λαίλαπα που έρχεται τους επόμενους μήνες. Μετά που θα αναγκαστεί να καταλάβει, θα αναρωτηθεί μαζί με τους υπολοίπους που ήδη έχουν καταλάβει ποια θα μπορούσε να είναι η πραγματική λύσις...

Για να δούμε τι έχει να μας πει ο Σωκράτης και ο Πλάτων για το καθάρισμα των κόπρων του Αυγείου που έχουν το θράσος να καπηλεύονται ανενόχλητοι οι κόπροι τις ιερές έννοιες Έθνος, Φυλή, Πατρίδα:

Μετά τους Νόμους περί των θεών πάμε στο θέμα της κατάλυσης της Πολιτείας.

Πρώτο σε βαρύτητα αδίκημα: Όποιος υποδουλώνει τους Νόμους υπό την εξουσία των ανθρώπων* και κάνει την Πόλη να υπακούει σε εταιρείες (Πολιτειακές τάσεις τότε, κομματοσκυλίκι σήμερα) χρησιμοποιώντας βία και εμφύλιες συγκρούσεις θα θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός ολόκληρης της Πόλης. (*σημείωση: Οι Νόμοι των Ελλήνων ήταν απόρροια των Νόμων της Φύσεως, βλέπε Μίνωας)

Δεύτερο σε βαρύτητα αδίκημα: Είναι εκείνος που ενώ κατέχει ανώτερα Πολιτειακά αξιώματα (τα Στρατιωτικά αποτελούν το βασικότερο τμήμα των Πολιτειακών αξιωμάτων) και μάθει για κάποια συνωμοσία, δεν αποκαλύψει από δειλία τους ενόχους προς υπεράσπισην της Πατρίδος του ("Ο Σιωπών δοκεί συναινείν")

Τρίτο σε βαρύτητα αδίκημα: Προδοσία (έμμεση ή άμεση σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς εχθρούς ένεκα ανταμοιβών)

Πλάτων - Πλάτωνος Νόμοι [856b]

 

Κανένας άνθρωπος δεν δημιουργεί Νόμους, οι συμπτώσεις και οι συμφορές που συμβαίνουν με χίλιους δυο τρόπους είναι αυτές που αναγκάζουν πολλές φορές την καθοδήγηση της Νομοθεσίας. Συνήθως κάποιος Πόλεμος (ορατός ή αόρατος κατά Έθνους, Φυλής, Πατρίδος) καταργεί το Πολίτευμα με την βία και αλλάζει τους νόμους ή λόγω φτώχειας που φέρνει η έλλειψη πόρων. Όλες οι ανθρώπινες υποθέσεις δεν είναι παρά αποτέλεσμα τύχης. Η δύναμη που κυβερνά τους ανθρώπους είναι ο θεός (δημιουργός αλγορίθμων) μαζί με την τύχη (Randomized algorithm) και τις ευκαιρίες (επιλογές που δίνει ο Αλγόριθμος που παράγει τυχαιότητα). Ο παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι η Τέχνη η οποία υποστηρίζει την τύχη και τις ευκαιρίες όπως ο Πλοίαρχος σε περίπτωση καταιγίδας που χρησιμοποιεί την τέχνη του για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν. Αναλόγως πρέπει να αναγνωρίσουμε στην τέχνη της Νομοθεσίας το δικαίωμα να παίξει τον ίδιο ρόλο.

Αν μια Πόλη θέλει να ζήσει με ευτυχία και ευδαιμονία πρέπει να συμπέσουν ορισμένες προϋποθέσεις και μετά να βρεθεί ο Νομοθέτης που να ξέρει τον τρόπο να τακτοποιήσει τα πράγματα. Αν ρωτούσαμε τον Νομοθέτη τι θα χρειαζόταν για να διοικήσει την Πόλη (Κράτος) σωστά θα μας έλεγε:

Παραδώστε μου την Πόλη (Κράτος) να κυβερνάται από έναν Τύραννο νέο, με καλή μνήμη, ευμαθή, ανδρείο, ευφυή, μεγαλοπρεπή (Επιβλητικό) και ότι ακόμα πρέπει να συνοδεύει όλα τα μέρη της Αρετής. Ο λόγος προφανής, για να εφαρμοσθούν οι Νόμοι που θα φέρουν ευτυχία και ευδαιμονία (στο σύνολο του πληθυσμού) όσο το δυνατό γρηγορότερα. Δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει καλύτερη μέθοδος από αυτήν που είπαμε για την εφαρμογή της ίασης στην Πόλη.

Ο Τύραννος δεν χρειάζεται κόπο και χρόνο για να επαναφέρει τα χρηστά ήθη και έθιμα, πρέπει να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα με ενάρετες πράξεις, πρέπει να επαινεί και να τιμά τις άξιες πράξεις, να απαγορεύει άλλες και να τιμωρεί όσους δεν υπακούν στον Νόμο.

Πλάτων - Πλάτωνος Νόμοι [708e - 711c]

 

"...Προκειμένου να θελήσουν οι άξιοι να αναλάβουν την εξουσία η τιμωρία τους θα είναι να εξουσιάζονται από κατώτερους τους"

Σωκράτης - Πλάτωνος Πολιτεία [347c]

 

 

Καλύτερα μας ώρας ελεύθερη ζωή, 

παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή

- Επανάσταση του Γένους 1821 -

 

 

 

 

 

 

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN ₪₪₪₪₪