Πολιτική Ενημέρωση

Ιστορικό αρχείο. ΦΕΚ και ντοκουμέντα φανερώνουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων

Ρότσιλντ ΕΤΕ και 1821

Το μεγάλο παιχνίδι. Το νεοσύστατο κράτος στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ Ελληνικό κράτος

21η Απριλίου και Αριστερά

Έργα και Ημέρες. Δεδομένα που ανατρέπουν την ψευδή εικόνα που μας πέρασαν οι “δημοκράτες A.E.”

Ορθοδοξία κατά Ελληνισμού

Ο ρόλος της εκκλησίας. Μας έπεισαν ότι το ξένο είναι δικό μας και καλό και το δικό μας ότι είναι ξένο και κακό

Τα 3 γράμματα Ζαχαριάδη για το ΌΧΙ και το έπος του 1940

on .

Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε τα τρία γράμματα του Ν. Ζαχαριάδη (Γ.Γ. ΚΚΕ) μέσω του μηχανισμού της Προπαγάνδας. Θα δούμε τι ήθελε να πετύχει και με ποιον τρόπο και το γιατί ενώ το πρώτο γράμμα ήταν υπέρ του Μεταξά στα επόμενα έκανε στροφή 180 μοιρών

ντοκουμέντα:

 

ΠΡΩΤΗ επιστολή του Ζαχαριάδη στις 31 Οκτωβρίου 1940:

Ανοιχτό Γράμμα

O φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος πού θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει νά εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό πού τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει νια δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και ή νίκη θα είναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν ατό πλευρό μας.


Αθήνα 31/10/1940

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

κάντε κλικ ΕΔΩ για να το δείτε σε .PDF

 

--------------

 

ΔΕΥΤΕΡΗ επιστολή του Ζαχαριάδη 26 Νοεμβρίου 1940:

«Μεταξάν Πρωθυπουργόν 

Ανοιχτό Γράμμα 

"Ολόκληρος ό λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια τον φασισμού. Με το αίμα του ό λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. "Έξω άπ' αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ίταλία-Γερμανία. Αφού ό λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους: 

1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Όχτώβρη 1940 δίχως καμιά έδαφική-οίκονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας. 

2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας να φύγουν όλες άπ' τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας. 

Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει έλληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό έθνικολαϊκό συμφέρον. Και ή πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον ή Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας. 

Ν.Ζαχαριαδης


Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον έθνικό-άμυντικό-άπελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου πού κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πού κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ό πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θά έχει αντίθετο το λαό.»

 

26--ΧΙ--1940

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 

Γραμματεας της ΚΕ του ΚΚΕ

κάντε κλικ ΕΔΩ για να το δείτε σε .PDF

 

--------------

 

ΤΡΙΤΗ επιστολή του Ζαχαριάδη της 15 Ιανουαρίου 1941:

Αγαπητοί σύντροφοι

Έχω για σας μια παράκληση: Να τυπώστε ,μοιράστε,τοιχοκολλήστε στην Αθηνα –Πειραια-Θεσσαλονικη,αν είναι μπορετο σ ολη την χωρα και στο μετωπο ,το παρακατω γραμμα μου,

Κρατάτε ψηλά την σημαία του ΚΚΕ και συνεχίστε με πιο μεγάλη ορμή την πολίτικη και οργανωτική σας δουλειά. Ζήτω το ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Διεθνής

Αθήνα ,15 Γεναρη 1941

Ν.Ζαχαριαδης

  

Για όλα τα μέλη και στελέχη των οργανώσεων του ΚΚΕ : (ΕΤΚΔ) και της ΟΚΝΕ (ΕΤΚΔΝ)

«Το γράμμα αυτό το γράφω, γιατί παρουσιάστηκε μια βασική ριζική διαφωνία μου με την Προσωρινή Διοίκηση πού παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος του ΚΚΕ από το Σεπτέμβρη του 1940. Είχα δεχτεί την πολιτική μόνο συνεργασία με την Προσωρινή Διοίκηση (παρά τους σοβαρούς δισταγμούς μου), γιατί είχα εμπιστευθεί α ένα παλιό σύντροφο να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη χαφιεδική σφηκοφωλιά του Μάθεση - Παπαγιάννη.

'Από την πρώτη στιγμή είχα παρατηρήσει σοβαρά λάθη στην πολιτική γραμμή της Προσωρινής Διοίκησης, που αυτή παρά τις υποδείξεις μου αρνήθηκε να τα διορθώσει, όπως δεν δέχτηκε και άλλες υποδείξεις μου. Ή δασική, όμως, διαφωνία μας, που θ' αναφέρω πιο κάτω, με αναγκάζει να μιλήσω ανοιχτά. Το γράμμα μου πού δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στις 2 του Νοέμβρη 1940 αποβλέπει ατά παρακάτω: 

1)Να δώσει έγκυρη ενιαία κατεύθυνση στους κομμουνιστές όλης της χώρας. 

2) Να κινητοποιήσει το λαό στην αντιφασιστική εξόρμηση για την εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά. 

3) Να αποκαταστήσει ατό εσωτερικό τις λαϊκές ελευθερίες, μια λαϊκή άντι-πλουτοκρατική πολιτική. 

4) Να κάμει τον πόλεμο εθνικό αντιφασιστικό, άντιϊμπεριαλιατικό με βασικό και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση τής εθνικής μας ανεξαρτησίας, τής ειρήνης και ουδετερότητας μας, έξω από τον γενικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτό θά μπορούσαμε να το πετύχουμε μόνο μ έναν ολόπλευρο προσανατολισμό στην Ε.Σ.Σ.Δ. και με μια πραγματική βαλκανική συνεργασία. 

Ό Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε το αντίθετο, έκανε πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθεια μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή, έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα πού μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της Ε.Σ.Σ.Δ., ή μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό, όχι του λαού τής Ελλάδας, μα τής πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μετά το διώξιμο δε των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ό εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους των κεφαλαίων πού διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. 

Αφού δε ό Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο κατακτητικό ιμπεριαλιστικό, πού όλα τον τα βάρη τα πληρώνει ό λαός, παραμένει (ό Μεταξάς) κύριος εχθρός τον λαού και της χώρας. Ή ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας. Λαός και στρατός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση της χώρας και του πολέμου με σκοπό ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, εσωτερικό αντιφασιστικό, άντιπλουτοκρατικό λαϊκό καθεστώς, ολόπλευρη προσέγγιση προς την Ε.Σ.Σ.Δ. και βαλκανική συνεργασία με βάση την ειρηνική λύση των έαωβαλκανικών διαφορών. 

Όλες τις απόψεις μου αυτές τις ανέπτυξα σε ένα ανοιχτό γράμμα και ένα σχέδιο απόφασης πού στις 22-11-1940 έστειλα στην Προσωρινή Διοίκηση. Αυτή αρνήθηκε να δεχτεί και να δημοσιεύσει αναπτύσσοντας μια καθαρά σοσιαλπατριωτική επιχειρηματολογία πού έχει αυτή τή βάση: Ό πόλεμος της Ελλάδας εναντίον της Ιταλίας στην Αλβανία είναι παρόμοιος με τον πόλεμο της Ε.Σ.Σ.Δ. - Φιλανδίας και ότι ό Μεταξάς είναι ό πρωτεργάτης στον παγκόσμιο αντιφασιστικό αγώνα. 

Ή Προσωρινή Διοίκηση θέλει να υποδουλώσει ολοκληρωτικά το ΚΚΕ στην μοναρχοφασιστική δικτατορία αντί να οργανώσει την ανατροπή της. Έτσι ή Προσωρινή Διοίκηση και το ανοιχτό γράμμα μου της 2-11-1940 (πού ακέραια την ευθύνη του την έχω εγώ μπροστά στο ΚΚΕ και στην Κ.Δ.) τό καταντά ένα καθαρό σοσιαλπατριωτικό ντοκουμέντο πού πάει να λερώσει την τιμή του ΚΚΕ. Αυτή είναι ή διαφωνία μου και ή στάση της Προσωρινής Διοίκησης. "Έτσι, πίσω από τη στάση αυτή καθαρίζει ολότελα και τούτο: 

Ότι ή Προσωρινή Διοίκηση είναι δημιούργημα και όργανο του Μανιαδακη και ότι ό Γιάννης Μιχαηλίδης, Ψηλός, Κατσαναίβης, Κάμος πρόδωσε την εντολή που είχε να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη σπείρα του Μάθεση, πουλήθηκε ατή μοναρχοφασιστική δικτατορία. 

Ύστερα από όλα αυτά, ή στάση όλων των μελών και στελεχών οργανώσεων του ΚΚΕ και τής ΟΚΝΕ μέσα στη χώρα και το μέτωπο πρέπει να είναι αυτή: Ό λαός τής Ελλάδας υπερασπίζει στον πόλεμο αυτό μόνον την εθνική του ανεξαρτησία. Είναι ξένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Άγγλίας-Γερμανίας και Σία. Θέλει χωριστή, έντιμη, άμεση ειρήνη με τη μεσολάβηση τής Ε.Σ.Σ.Α. Αναγνωρίζει την αρχή τής αυτοδιάθεσης μέχρις αποχωρισμού για όλους. Θέλει την ελευθερία του, τη δουλειά του, την επικράτηση τής θέλησης του πού του πνίγει ό Μεταξάς.

Εξωτερική συμμαχία με την Ε.Σ.Σ.Δ. και αληθινή βαλκανική συνεννόηση. Οι λαοί και φαντάροι τής Ελλάδας και Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέρφια και ή συναδέλφωση τους ατό μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο πού κάνουν οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες του. Για να γίνουν όλα αυτά, λαός και στρατός πρέπει να ανατρέψουν τη μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά πού είναι ό κύριος και βασικός εχθρός τους και να εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή αντιφασιστική κυβέρνηση. 

Για να μπορεί ένας λαός να κρατεί την εθνική λευτεριά, πρέπει να είναι και εσωτερικά λεύτερος. Λαός εσωτερικά σκλάβος δεν Θάνε άξιος νά κρατήσει και την εθνική του ανεξαρτησία και κάθε νίκη του εσωτερικού του τυράννου θα δυναμώνει τη σκλαβιά του.

Αυτός είναι σήμερα ό δρόμος του ΚΚΕ. Κάθε μέλος-στέλεχος οργάνωσης αυτή τη γραμμή πρέπει να μπάσει στις μάζες και οργανώνοντας τες γύρω απ αυτή, να την επιβάλει νικηφόρα. Ακόμα μην ξεχνάτε ούτε στιγμή τους φυλακισμένους και εξόριστους μας. Στην Κέρκυρα κάθε στιγμή ή ζωή των καλυτέρων παιδιών μας, Νεφελούδη, Σιάντου, Παρτσαλίδη και τόσων άλλων, είναι σε άμεσο κίνδυνο από το μαχαίρι του Μεταξά και τις μπότες του Μουσολίνι. Εγώ είμαι γερός και καλά. "Όλη μου ή σκέψη και ή καρδιά μου είναι ατό Κόμμα, όπως και ή ζωή μου είναι δοσμένη σ αυτό. 

Ζήτω το ΚΚΕ! Ζήτω ή Κ.Δ.! 

Αθήνα, κρατητήρια Γενικής Ασφαλείας. 15-1-1941 

 

Γεια χαρά 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ»

 

"Αυτό το τρίτο γράμμα δημοσιεύτηκε τελικά στην ΚΟΜΕΠ της Κατοχής (Ιούνης 1942, τεύχος 2) ως το 2ο γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη, αφού η καθοδήγηση του Κόμματος δε γνώριζε τότε την ύπαρξη του δεύτερου γράμματος, άρα δε γνώριζε και ότι αυτό ήταν το τρίτο"

rizospastis.gr

 

--------------

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΣ

Πρώτο Γράμμα:

Γιατί ενώ στο πρώτο γράμμα ο Ζαχαριάδης είναι υπέρ του Μεταξά ενώ στα επόμενα δυο έκανε στροφή 180 μοιρών;

Ο Ζαχαριάδης όσον αφορά το πρώτο γράμμα έπεσε στην παγίδα της Μαύρης Προπαγάνδας των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών υπό τον Μανιαδάκη. Ενώ ο Στάλιν και μαμά Σοβιετική Ένωση είχαν ήδη κάνει τα γνωστά σύμφωνα   "Molotov - Von Ribbentrop" (αποδείξεις ΕΔΩ) με την Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, ο Ζαχαριάδης κινήθηκε κατά των συμφερόντων της μαμάς Ρωσίας και του "Πατερούλη" Στάλιν χωρίς να το ξέρει.


"Μαύρη Προπαγάνδα: 
Είναι εκείνη που εμφανίζεται με ψεύτικη πατρότητα, αποδίδεται σε πηγή διαφορετική από την πραγματική, με ψεύτικη και πλαστή υπογραφή, με σκοπό την παραπλάνηση. Χαρακτηριστική περίπτωση του τότε υπουργού ασφαλείας Μανιαδάκη που χρησιμοποίησε διάφορους πρώην κομμουνιστές που ήξεραν καλά την νοοτροπία και την ορολογία του κομμουνισμού, εξέδωσε δήθεν παράνομα Ριζοσπάστη, παράλληλα με τον Ριζοσπάστη τον πραγματικό του ΚΚΕ. 

Ο Ψεύτικος Ριζοσπάστης κυκλοφορούσε πιο τακτικά και εκ των πραγμάτων πιο “άνετα” και έτσι έθεσε κάτω από την δική του καθοδήγηση τους οπαδούς του ΚΚΕ, οπότε με αυτόν τον τρόπο το ΚΚΕ έπαιρνε γραμμή από τον ψεύτικο Ριζοσπάστη. Ο Ψεύτικος Ριζοσπάστης κατήγγειλε όλους τους κομματικούς ηγέτες του ΚΚΕ ως “πράχτορες της ασφαλείας” με αποτέλεσμα να απομονωθούν από τους ομοϊδεάτες τους, να συλληφθούν και να εξουδετερωθούν. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης Γ.Γ του ΚΚΕ για μια περίοδο έπαιρνε γραμμή από τον ψεύτικο Ριζοσπάστη. Εκεί οφείλεται η αρχική του στάσις υπέρ του “Όχι” της 28ης Οκτωβρίου του 1940 με επιστολή του, παρότι η Σοβιετική Ένωση είχε κάνει συμμαχία με τον Χίτλερ."

απόσπασμα από το βιβλίο "Η Προπαγάνδα" σελ 90

 

Για να αποκωδικοποιήσουμε τον μηχανισμό της προπαγάνδας των δυο μετέπειτα γραμμάτων του Ζαχαριάδη:

"Για τους κομμουνιστάς, η είδησις περί εισβολής ξένου στρατού στο έδαφος της Πατρίδος δεν είναι "σήμα*" ότι πρέπει να σπεύσουν να πολεμήσουν τον εχθρό, αλλά ότι πρέπει να στρέψουν τα όπλα κατά της κυβερνήσεως της δικής τους χώρας για να την ανατρέψουν και να αρπάξουν αυτοί την εξουσία!

Έτσι το 1940 η Ιταλική εισβολή στην χώρα μας, για όλους τους Έλληνες σήμαινε έναρξη διεξαγωγής Εθνικού αγώνος, για τους κομμουνιστάς ήταν "σήμα*" για την έναρξη εμφυλίου πολέμου, ενός ταξικού αγώνος εναντίον των μη Κομμουνιστών Ελλήνων. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο Ζαχαριάδης όταν με τα γράμματα του την 15η Ιανουαρίου 1941 και της 26ης Φεβρουαρίου 1941, διακήρυξε ότι ο πόλεμος εναντίον του Μουσολίνι "δεν γίνεται για την Ελλάδα αλλά για το Αγγλικό κεφάλαιο και την μοναρχοφασιστική διχτατορία" και κάλεσε τους Έλληνες στρατιώτες να συναδελφωθούν με τους Ιταλούς και να χτυπήσουν την κυβέρνηση Μεταξά."

απόσπασμα από το βιβλίο 'Η Προπαγάνδα" σελ 46

 

* αποκωδικοποίησις του μηχανισμού "σήμα"

Pavlov’s dog: Ο Παυλώφ απέδειξε την θεωρία για τα ανακλαστικά με το πείραμα που έμεινε κλασσικό, το “πείραμα του σκύλου του Παυλώφ”. 
Το πείραμα: Ο Παυλώφ πήρε έναν σκύλο, ένα κομμάτι κρέας και ένα κουδούνι. Σήμανε το κουδούνι, παρουσίαζε το κρέας στον σκύλο. Μετά από κάποιες επαναλήψεις ο σκύλος αντιδρούσε στο κουδούνι χωρίς να φανεί το κρέας. Μέσα στο μυαλό του σκύλου το κρέας είχε συνδεθεί με το κουδούνι. Το κουδούνι είχε γίνει “σήμα” για το κρέας. Αυτό σημαίνει ότι ο νους “γνωρίζει” το περιβάλλον με δυο τρόπους, με άμεση επαφή δια μέσου των άμεσων ερεθισμάτων (οσμή κρέατος) είτε μέσω σημάτων (κουδούνι) που του στέλνει το περιβάλλον.

Αυτό σημαίνει εν ολίγοις, ότι αν κάποιος συνδέσει τεχνητά ορισμένους απόλυτους ερεθισμούς με κάποιο "σήμα", μπορεί να στείλει σήματα όταν “πρέπει” και όπως “πρέπει” και να παρακινήσει τους οργανισμούς στις ανάλογες αντιδράσεις. Συνεπώς ορισμένα "σήματα" μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο να αντιδράσει όπως και όποτε εκείνοι θελήσουν.

 

 

Δεύτερο γράμμα:

«Μεταξάν Πρωθυπουργόν

Ανοιχτό Γράμμα

"Ολόκληρος ό λαός [με την επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξεως "λαός" ενδόμυχα δημιουργούν ταύτιση λαού και Κομμουνισμού. Η συνεχής επανάληψη δημιουργεί ένα είδος ιδιοκτησίας της λέξεως] της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος [προσπαθούν να περάσουν έμμεσα την εικόνα ότι όλοι είμαστε ίσοι, δεν υπάρχουν αξιωματικοί ή Μεταξάς -γίνεται δηλαδή έμμεσα χρήση της λέξεως "λαός"- και ταυτόχρονα να αναλάβει το κόμμα την εξουσία με την τεχνική "πρώτος μεταξύ ίσων"] και χάλασε τα σχέδια του φασισμού [δημιουργούν εικόνα αντιΦασισμού επικεντρώνοντας στην Εθνικιστική του χροιά για να μην παρασυρθούν οι ΚΚΕδες καθόσον η γραμμή του Κομμουνισμού είναι διεθνισμός]. Με το αίμα του ό λαός [αφενός αποκόπτουν αξιωματικούς και Μεταξά από την επιτυχία αφετέρου με την μαγική λέξη "λαός" προσπαθούν να καπελώσουν αυτήν την επιτυχία] εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του [οι λέξεις Λευτεριά και Ανεξαρτησία αποτελούν "μαγικές λέξεις", δηλαδή πάντα πείθουν χωρίς όμως να γίνουν διευκρινίσεις περί του τι ακριβώς σημαίνουν, γνωστό το ότι ο Στάλιν θεωρείται από τους κομμουνιστές "απελευθερωτής"]. "Έξω άπ' αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ίταλία-Γερμανία [προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα ουδετερότητος, δηλαδή την κλασσική εικόνα μεσότητος η οποία πάντα πείθει και ταυτόχρονα με την λέξη "ιμπεριαλιστές" προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα ότι όλοι οι άλλοι είναι κακοί παρόλο που ο Κομμουνισμός κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα]. Αφού ό λαός μας [με την χρήση του "μας" προσπαθούν να δημιουργήσουν ενδόμυχη εικόνα υπεροχής της ηγεσίας του ΚΚΕ επί των Ελλήνων και ταυτόχρονα εικόνα "πατρικής προστασίας" πράγματα που πάντα αποζητά ο όχλος. Κατ επέκταση προσπαθούν να ταυτίσουν τους Έλληνες με το ΚΚΕ για να μαντρώσουν πιστούς δούλους] υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική [fish bait: χρησιμοποιούν την λέξη Έθνος ως δόλωμα για να μαντρώσουν τους μη ΚΚΕδες Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα οι οποίοι δεν ξέρουν ότι ο Κομμουνισμός είναι Διεθνισμός και ότι Έθνος αυτοί αποκαλούν όλους τους προλετάριους του κόσμου. Ταυτόχρονα προσπαθούν να ταυτιστούν με τους αγώνες της ανεξαρτησίας παρόλο που ο Κομμουνισμός ήταν κατά της επίθεσης που έκανε ο Μεταξάς στους Φασίστες] λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους: [μιλάνε παρείσακτα εξ ονόματος ολόκληρου λαού δήθεν υπερασπιζόμενοι των συμφερόντων του και ταυτόχρονα παραθέτουν τους όρους που συμφέρουν το ΚΚΕ, δηλαδή το σύμφωνο μεταξύ Κομμουνιστών και Ναζιστών, το γνωστό πια Molotov - von Ribbentrop]

1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Όχτώβρη 1940 δίχως καμιά έδαφική-οίκονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας. [Δήθεν υπερασπίζονται τα εδάφη της Ελλάδος αλλά στην πραγματικότητα ζητούν να παραδώσουμε τα εδάφη που καταλάβαμε πολεμώντας έναν εχθρό που ήρθε ως κατακτητής. Δηλαδή να παραχωρήσουμε την νίκη μας στον Φασισμό καθόσον ίσχυε η συμφωνία Molotov - von Ribbentrop]

2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας να φύγουν όλες άπ' τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας. [Με το δήθεν απελευθερωτικό κάλυμμα ενισχύει την συμφωνία Molotov - von Ribbentrop]
Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη. [Στο όνομα της ειρήνης προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν την ιμπεριαλιστική ΕΣΣΔ στην Ελλάδα] Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό έθνικολαϊκό συμφέρον [αυτή ήταν η συμφωνία με τους Ναζί καμία σχέση με το Εθνικολαικό συμφέρον]. Και ή πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον ή Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας. [η "ουδετερότητα" στην πραγματικότητα ήταν μακιγιαρισμένα συμφέροντα του Κομμουνισμού και της ιμπεριαλιστικής ΕΣΣΔ]

Ν.Ζαχαριαδης

Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον έθνικό-άμυντικό-άπελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου πού κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πού κάνουν οι πλουτοκρατικες μεγάλες δυνάμεις [Η ΕΣΣΔ για κάποιο περίεργο λόγο δεν ήταν στην λίστα των πλουτοκρατικών μεγάλων δυνάμεων παρόλο που το 1945 στην δημιουργία του IMF (ΔΝΤ) η ΕΣΣΔ προσέφερε 1,2 ΔΙΣ δολάρια της εποχής εκείνης...]. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ό πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θα έχει αντίθετο το λαό.» [εκ νέου προσπαθούν να πείσουν τους κομμουνιστές να υπονομεύσουν την αντεπίθεση των Ελλήνων κατά των Φασιστών όπως είχε συμβεί με την Μικρασιατική καταστροφή με τους Τούρκους]

26 τοϋ Νοέμβρη 1940
Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Γραμματεας της ΚΕ του ΚΚΕ

 

 

Τρίτο γράμμα:

Αγαπητοί σύντροφοι

Έχω για σας μια παράκληση: Να τυπώστε, μοιράστε, τοιχοκολλήστε στην Αθήνα –Πειραια-Θεσσαλονικη, αν είναι μπορετο σ όλη την χώρα και στο μέτωπο ,το παρακάτω γραμμα μου,

Κρατάτε ψηλά την σημαία του ΚΚΕ [επ' ουδενί την Ελληνική] και συνεχίστε με πιο μεγάλη ορμή την πολίτικη και οργανωτική σας δουλειά. Ζήτω το ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Διεθνης

Αθήνα, 15 Γενάρη 1941

Ν.Ζαχαριαδης

 

Για όλα τα μέλη και στελέχη των οργανώσεων του ΚΚΕ : (ΕΤΚΔ) και της ΟΚΝΕ (ΕΤΚΔΝ)

«Το γράμμα αυτό το γράφω, γιατί παρουσιάστηκε μια βασική ριζική διαφωνία μου με την Προσωρινή Διοίκηση πού παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος του ΚΚΕ από το Σεπτέμβρη του 1940. Είχα δεχτεί την πολιτική μόνο συνεργασία μέ την Προσωρινή Διοίκηση (παρά τους σοβαρούς δισταγμούς μου), γιατί είχα εμπιστευθεί α ένα παλιό σύντροφο να καθαρίσει τό ΚΚΕ από τη χαφιεδική σφηκοφωλιά [ο εσωτερικός πόλεμος των Κομμουνιστών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μετρ του είδους... τους ίδιους τους Κομμουνιστές...] του Μάθεση - Παπαγιάννη.

'Από την πρώτη στιγμή είχα παρατηρήσει σοβαρά λάθη στην πολιτική γραμμή της Προσωρινής Διοίκησης, που αυτή παρά τις υποδείξεις μου αρνήθηκε να τα διορθώσει, όπως δεν δέχτηκε και άλλες υποδείξεις μου. Ή βασική, όμως, διαφωνία μας, που θ' αναφέρω πιο κάτω, με αναγκάζει να μιλήσω ανοιχτά. Το γράμμα μου πού δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στις 2 του Νοέμβρη 1940 αποβλέπει ατά παρακάτω: 

1)Νά δώσει έγκυρη ενιαία κατεύθυνση στους κομμουνιστές όλης της χώρας. 

2) Να κινητοποιήσει το λαό στην αντιφασιστική [με την έννοια του αντιΕθνικισμού καθόσον Διεθνιστές - επαναλαμβανόμενη ανά τακτά διαστήματα υπενθύμιση ταυτότητος τους] εξόρμηση για την εθνική [Fish bait] ανεξαρτησία και λευτεριά [από τους άλλους κακούς και υποδούλωση σε αυτούς (Κομμουνιστές) τους καλούς]

3) Να αποκαταστήσει ατό εσωτερικό τις λαϊκές ελευθερίες [δημιουργία διαταραχών και υποταγή στο Κόμμα], μια λαϊκή άντι-πλουτοκρατική πολιτική. [Καταστροφή εσόδων "εχθρού" || θόλωση υδάτων για τον υπέρ καπιταλισμό του Κόμματος με δημιουργία εξωτερικού εχθρού]

4) Να κάμει τον πόλεμο εθνικό [Fish bait] αντιφασιστικό, άντιϊμπεριαλιατικό [ιμπεριαλισμό για κάποιο περίεργο λόγο δεν έκανε η Ρωσία στις χώρες όπως Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία...] με βασικό και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση τής εθνικής μας ανεξαρτησίας, τής ειρήνης και ουδετερότητας μας, έξω από τον γενικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτό θα μπορούσαμε να το πετύχουμε μόνο μ έναν ολόπλευρο προσανατολισμό στην Ε.Σ.Σ.Δ. [ανεξαρτησία από τους άλλους και εξάρτηση από την ΕΣΣΔ] και με μια πραγματική βαλκανική συνεργασία [όλοι οι άλλοι στα Βαλκάνια ήταν Κομμουνιστές]

Ό Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε το αντίθετο, έκανε πόλεμο φασιστικό [το ότι πολέμησε τον Φασισμό είναι μάλλον ψιλά γράμματα], κατακτητικό πόλεμο [Στον Πόλεμο ή κατακτάς ή κατακτάσαι...]. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθεια μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή, έντιμη [το "έντιμη" ήταν μοτό από τότε, δεν το εφηύρε ο Τσίπρας] και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα πού μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της Ε.Σ.Σ.Δ., ή μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό, όχι του λαού τής Ελλάδας, μα τής πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού [πλαγίως ενισχύει το σύμφωνο Molotov - von Ribbentrop]. Μετά το διώξιμο δε των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας [με το "μας" προσπαθεί να ταυτίσει τους Έλληνες με το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα δημιουργεί εικόνα υπεροχής της ηγεσίας του ΚΚΕ επί των φαντάρων] χύνεται άδικα [δήθεν νοιάζεται για τους στρατιώτες κάτι που ξέχασε στον συμμοριτοπόλεμο || δημιουργεί εικόνα ειρηνοποιού], σήμερα δε ό εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας [υποτίθεται ότι οι Άγγλοι ήταν σύμμαχοι ιμπεριαλιστές, για κάποιοι περίεργο λόγο δεν αναφέρει τους εχθρούς ιμπεριαλιστές με τους οποίους είχαν την συμφωνία Molotov - von Ribbentrop], τους τόκους των κεφαλαίων πού διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά [δεν χωρούν πολλοί μοχαρχοφασιστικοί κόκορες στο βασίλειο ή ο Μεταξάς ή αυτοί]

Αφού δε ό Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού [δηλαδή δεν προσαρμοσθεί στα συμφέροντα του Κομμουνισμού], να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας [φέρνοντας την ΕΣΣΔ στον σβέρκο μας] και κάνει πόλεμο κατακτητικό ιμπεριαλιστικό [κατά των Φασιστών], πού όλα τον τα βάρη τα πληρώνει ό λαός, παραμένει (ό Μεταξάς) κύριος εχθρός τον λαού και της χώρας [μιλάει εξ ονόματος του λαού και της χώρας χωρίς καμία αρμοδιότητα]. Ή ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας [βλέπουμε του λόγου τω αληθές στο απόσπασμα από το βιβλίο 'Η Προπαγάνδα" σελ 46 που παραθέσαμε πριν στο πρώτο γράμμα]. Λαός και στρατός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση της χώρας [υπό την τυφλή υποταγή στην ηγεσία του ΚΚΕ...] και του πολέμου με σκοπό ειρήνη [να πολεμήσουν υπέρ της "ειρήνης" δηλαδή των συμφερόντων της ΕΣΣΔ], εθνική ανεξαρτησία [Fish bait], εσωτερικό αντιφασιστικό [διεθνιστικό], άντιπλουτοκρατικό [υπονόμευσις - βίντεο παρακάτω] λαϊκό [ψευδαίσθηση ότι ο λαός αποφασίζει - κατά φαντασίαν ίσοι] καθεστώς, ολόπλευρη προσέγγιση προς την Ε.Σ.Σ.Δ. και βαλκανική συνεργασία με βάση την ειρηνική λύση των έαωβαλκανικών διαφορών [παραχωρώντας εδάφη... αυτά τα εδάφη προσπάθησαν να τους τα δώσουν με τον συμμοριτοπόλεμο αργότερα. Στην ουσία οι εν λόγω προτροπές ήταν για εσωτερική κατανάλωση, προετοίμαζαν τους ΚΚΕδες για το 1945 - 1949].

Όλες τις απόψεις μου αυτές τις ανέπτυξα σε ένα ανοιχτό γράμμα [δημιουργεί εικόνα καθαρότητας] και ένα σχέδιο απόφασης πού στις 22-11-1940 έστειλα στην Προσωρινή Διοίκηση. Αυτή αρνήθηκε να δεχτεί και να δημοσιεύσει αναπτύσσοντας μια καθαρά σοσιαλπατριωτική επιχειρηματολογία πού έχει αυτή τη βάση: Ό πόλεμος της Ελλάδας εναντίον της Ιταλίας στην Αλβανία είναι παρόμοιος με τον πόλεμο της Ε.Σ.Σ.Δ. - Φιλανδίας και ότι ό Μεταξάς είναι ό πρωτεργάτης στον παγκόσμιο αντιφασιστικό αγώνα [χρησιμοποιώντας καθαρά θρησκευτικό τέχνασμα ταυτίζει κάτι πραγματικό με το "κακό"].

Ή Προσωρινή Διοίκηση θέλει να υποδουλώσει ολοκληρωτικά το ΚΚΕ στην μοναρχοφασιστική δικτατορία [ότι δεν υπακούει τυφλά δεν είναι ισότιμη γνώμη αλλά προδοτική στάση] αντί να οργανώσει την ανατροπή της. Έτσι ή Προσωρινή Διοίκηση και το ανοιχτό γράμμα μου της 2-11-1940 (πού ακέραια την ευθύνη του την έχω εγώ μπροστά στο ΚΚΕ και στην Κ.Δ.) τό καταντά ένα καθαρό σοσιαλπατριωτικό ντοκουμέντο πού πάει να λερώσει την τιμή [;] του ΚΚΕ. Αυτή είναι ή διαφωνία μου και ή στάση της Προσωρινής Διοίκησης. "Έτσι, πίσω από τη στάση αυτή καθαρίζει ολότελα και τούτο: 

Ότι ή Προσωρινή Διοίκηση είναι δημιούργημα και όργανο του Μανιαδάκη [πολύ κλασσικό, ότι δεν υπακούει είναι χαφιές και εχθρός] και ότι ό Γιάννης Μιχαηλίδης, Ψηλός, Κατσαναίβης, Κάμος πρόδωσε την εντολή που είχε να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη σπείρα του Μάθεση, πουλήθηκε ατή μοναρχοφασιστική δικτατορία. 

Ύστερα από όλα αυτά, ή στάση όλων των μελών και στελεχών οργανώσεων του ΚΚΕ και τής ΟΚΝΕ μέσα στη χώρα και το μέτωπο πρέπει να είναι αυτή: Ό λαός τής Ελλάδας υπερασπίζει στον πόλεμο αυτό μόνον την εθνική του ανεξαρτησία. Είναι ξένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Άγγλίας-Γερμανίας και Σία. Θέλει χωριστή, έντιμη, άμεση ειρήνη με τή μεσολάβηση τής Ε.Σ.Σ.Α. Αναγνωρίζει την αρχή τής αυτοδιάθεσης μέχρις αποχωρισμού για όλους. Θέλει την ελευθερία του, τη δουλειά του, την επικράτηση τής θέλησης του πού του πνίγει ό Μεταξάς. [τα ίδια και τα ίδια]

Εξωτερική συμμαχία με την Ε.Σ.Σ.Δ. και αληθινή βαλκανική συνεννόηση. Οι λαοί και φαντάροι τής Ελλάδας και Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέρφια [σαν να λέει "όλοι σας θα υπακούτε εμάς, ποτέ άλλους" και το "θα σας καταλάβουμε χωρίς πόλεμο, με την θέληση σας"] και ή συναδέλφωση τους ατό μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο [αριστερές ουτοπικές - παρανοϊκές αερολογίες] πού κάνουν οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες του [ σαν να λέει "αυτοί που τώρα σας πίνουν το αίμα τώρα είναι κακοί, ελάτε σε εμάς που είμαστε καλά βαμπιρ"]. Για να γίνουν όλα αυτά, λαός και στρατός πρέπει να ανατρέψουν τη μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά πού είναι ό κύριος και βασικός εχθρός τους και να εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή [εικόνα ισότητος] αντιφασιστική [Διεθνιστική] κυβέρνηση.  

Για να μπορεί ένας λαός να κρατεί την εθνική [Έθνος κατά Μαρξ είναι το απανταχού προλεταριάτο] λευτεριά, πρέπει να είναι και εσωτερικά λεύτερος [τυφλή υποταγή στον Κομμουνισμό]. Λαός εσωτερικά σκλάβος [σε τρίτους] δεν Θάνε άξιος [πολεμήστε τον εχθρό του Κομμουνισμού] να κρατήσει και την εθνική του ανεξαρτησία και κάθε νίκη του εσωτερικού του τυράννου θα δυναμώνει τη σκλαβιά του.

Αυτός είναι σήμερα ό δρόμος του ΚΚΕ. Κάθε μέλος-στέλεχος οργάνωσης αυτή τη γραμμή πρέπει να μπάσει στις μάζες και οργανώνοντας τες γύρω απ αυτή, να την επιβάλει νικηφόρα. Ακόμα μην ξεχνάτε ούτε στιγμή τους φυλακισμένους και εξόριστους μας. Στην Κέρκυρα κάθε στιγμή ή ζωή των καλυτέρων παιδιών μας, Νεφελούδη, Σιάντου, Παρτσαλίδη και τόσων άλλων, είναι σε άμεσο κίνδυνο από το μαχαίρι του Μεταξά και τις μπότες του Μουσολίνι [Όταν μπήκαν οι Γερμανοί απαίτησαν αποφυλάκιση Κομμουνιστών καθόσον ήταν εν ισχύ η συμφωνία Molotov - von Ribbentrop]. Εγώ είμαι γερός και καλά. "Όλη μου ή σκέψη και ή καρδιά μου είναι ατό Κόμμα, όπως και ή ζωή μου είναι δοσμένη σ αυτό [Επίλογος θρησκευτικός]

 

Ζήτω το ΚΚΕ! Ζήτω ή Κ.Δ.! 

Αθήνα, κρατητήρια Γενικής Ασφαλείας. 15-1-1941 

 

Γεια χαρά 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ»

 

 

 

Για να μελετήσετε εκτενέστερα τους μηχανισμούς της προπαγάνδας μόνοι σας μπορείτε να μελετήσετε το βιβλίο "Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ" ή το σχετικό άρθρο (κλικ ΕΔΩ)

 

 

 

 

 

 

 

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN ₪₪₪₪₪