Πολιτική Ενημέρωση

Ιστορικό αρχείο. ΦΕΚ και ντοκουμέντα φανερώνουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων

Ρότσιλντ ΕΤΕ και 1821

Το μεγάλο παιχνίδι. Το νεοσύστατο κράτος στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ Ελληνικό κράτος

21η Απριλίου και Αριστερά

Έργα και Ημέρες. Δεδομένα που ανατρέπουν την ψευδή εικόνα που μας πέρασαν οι “δημοκράτες A.E.”

Ορθοδοξία κατά Ελληνισμού

Ο ρόλος της εκκλησίας. Μας έπεισαν ότι το ξένο είναι δικό μας και καλό και το δικό μας ότι είναι ξένο και κακό

Ομήρου Ιλιάς

on .

 

Τα λόγια του Ομήρου, μας ενημερώνει ο Σωκράτης στην Πλατωνική Πολιτεία, είναι Μυητικοί Λόγοι οι οποίοι δεν πρέπει να διδάσκονται σε παιδιά για τους εξής λόγους:

“αρχή παντός έργου μέγιστον

...Ιδίως όταν πρόκειται για κάτι νέο και απαλό (παιδιά) γιατί τότε κυρίως πλάθεται και διαμορφώνεται σε κάθε τι ο χαρακτήρας που θέλει κανείς να χαράξει σε αυτόν Θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στους Μύθους διότι ασκούν μεγάλη επίδραση.

Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να λέγονται Μύθοι που να παρουσιάζουν διαμάχες μεταξύ θεών μεταξύ τους και ηρώων μεταξύ τους σαν τον ζωγράφο που όσα ζωγραφίζει δεν έχουν ομοιότητα με αυτά που θέλει να ζωγραφίσει.

Δεν πρέπει να λένε ασυλλόγιστα αυτά σε άφρονες (αμύητους) αλλά να τα αποσιωπούν. Κι αν πρέπει να ειπωθούν θα πρέπει να είναι σε άξιους ως Απόρρητα αφού πρώτα θυσιάσουν όχι απλά τον Χοίρο (Δέλφακα) αλλά κάποιο μεγάλο και σπανιότερο σφαχτό ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετέχοντες (ανώτερη Μύηση).

Δεν πρέπει να λέγεται ότι οι θεοί πολεμούν θεούς, ότι οι θεοί επιβουλεύονται θεούς, ότι οι θεοί και ήρωες έχουν έχθρα μεταξύ τους, άλλωστε δεν αληθεύουν αυτά.

Κακό παράδειγμα γιατί θα φέρουν έχθρα μεταξύ των Πολιτών, αφού αυτά που έχουν πει Ησίοδος και Όμηρος έχουν αλληγορική σημασία και οι νέοι δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τι είναι αλληγορικό και τι δεν είναι, και οι εικόνες που ενστερνίζονται στις μικρές ηλικίες δύσκολα αλλάζουν διότι έχουν την τάση να γίνουν ανεξίτηλες"

Σωκράτης - Πλάτωνος Πολιτεία [377b]

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪