Ελευθέριος Διαμαντάρας

on .

βιογραφικό:

Ο Ελευθέριος Διαμαντάρας σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικός στο εξωτερικό, με υποτροφία. Εργάστηκε σε ερευνητικά κέντρα για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων των υπολογιστών και της επιστήμης. Υπηρέτησε στην παραμεθόριο στις διαβιβάσεις, και συνεργάστηκε με την Αστυνομία πόλεων, με το Πεδίο βολής Κρήτης, με το κέντρο Ερευνών Εθνικής Αμύνης και με πολλά Υπουργία και Οργανισμούς.

Ασχολείται επί δεκαετίες με την έρευνα και την μελέτη της ιστορίας και της φιλοσοφίας. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων στα οποία αναλύει και παρουσιάζει την φιλοσοφία και την ιστορία πάντοτε μέσα από στοιχεία. Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετοχή σε εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί στην Ελλάδα και συμμετέχει σε φιλοσοφικές εταιρίες, επίσης  είναι επίτιμο μέλος σε φιλοσοφικά σωματεία του εξωτερικού. Είναι επίτιμο μέλος της Πυθαγορείου φιλοσοφικής εταιρείας του Κρότωνος της Μεγάλης Ελλάδος, καθώς και στην όμοιά της στο Σκυλάκειον της Καλαβρίας. Το 2013 τον ανακήρυξαν Ακαδημαϊκό της Φιλοσοφικής Ακαδήμειας της Νεαπόλεως. Συχνά τον καλούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να συμμετέχει σε φιλοσοφικά και πνευματικά συνέδρια.

Υπάρχουν και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις στις οποίες καλείται και συμμετέχει. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ Ο ΕΚΗΒΟΛΟΣ». Με τον εν λόγω Σύλλογο, πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς εκδρομές και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

επίσημη ιστοσελίδα: diamantarasel.blogspot.gr

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

Εργασία: "Από τους Πυθαγορείους, τον Αριστοτέλη και τους μεταΣωκρατικούς Φιλοσόφους, στους Ηλεκτρoνικούς Υπολογιστές, στην Πληροφορική, στο Διαδίκτυο και την Ψηφιακή Εποχή"Εργασία: "Δημοκήδης, Πυθαγόρειος Ιατροφιλόσοφος (560; - 495 π.Χ.) ο καταξιώσας την ιατρικήν επιστήμην"Εργασία: "ΝεοΠυθαγορισμός και νεοΠυθαγόρειοι Φιλόσοφοι"Εργασία: "Μίλων ο Κροτωνιάτης, ο υπερΑθλητής"


 

Εργασία: "Ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνος"


 

Εργασία: "Ο ύμνος στην αρετή του φιλοσόφου και πανεπιστήμονα Αριστοτέλη"Εργασία: "Τα ήθη και η αγωγή στην Αρχαία Σπάρτη"Εργασία: "ΕΥΧΙΔΑΣ ο Ημεροδρόμος"


 

Εργασία: "Απονομή δικαιοσύνης στην Αρχαία Αθήνα"


 

Εργασία: "Ιπποκράτης, θεμελιωτής της επιστημονικής Ιατρικής και μελέτης της αθανασίας της ψυχής και της μετενσαρκώσεως"


 

Εργασία: "Ο ∆ημήτρης Λιαντίνης, έχει γράψει για τον Επίκουρο"Εργασία: "Η τετραφάρμακος και η ευδαιμονία διέπουν όλη την φιλοσοφία του Επίκουρου"

 

Εργασία: Ποιος πυρπόλησε την Ρώμη; ο Νέρων ή ο Παύλος;

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

Πληροφορίες για τα βιβλία και τις πηγές τους:
Τηλέφωνο: (+30) 6972 416728
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪